Afdeling: Elspeet De Blieë Bie

HOPE XXL reikt bijenkasten uit aan jonge imkers uit Elspeet

Op zaterdag 20 april heeft HOPE XXL in Duiven twintig bijenkasten aan twintig jonge imkers uitgerijkt. De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) en HOPE XXL willen hiermee een bijdrage leveren aan groei van de bijenpopulatie na de grote bijensterfte de laatste jaren.  
 
De twintig imkers zijn aangesloten bij de NBV. Deze vereniging wil het houden van bijen in Nederland bevorderen en bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving voor bijen. Bijen bestuiven meer dan 70% van onze landbouwgewassen zoals fruit en groente. Ze zijn dus erg belangrijk voor het ecosysteem en voor de mens. 8 jeugdleden van bijenvereniging "De Blieë Bie" uit Elspeet zijn de gelukkige imker geworden die een kast in ontvangst mochten nemen. 
 
HOPE XXL ontwikkelt met jongeren wereldwijd een nieuwe visie op de toekomst, beschreven in de ‘Liemers List’. De komende jaren ontwikkelt HOPE XXL de wereldwijde Liemers List en presenteert deze aan de Verenigde Naties. Naast de reis richting de Verenigde Naties wil HOPE XXL ook in Nederland een duurzame samenleving bevorderen volgens de gedachte ‘think global, act local’. HOPE XXL is vier jaar geleden begonnen in de Liemers.
 
8 jeugdleden krijgen een bijenkast van HopeXXL
 
Namen op de foto van links naar rechts:
Magreet van Ramshorst, Bert van de Brink, Jaap de Ruiter, Geurt van Lagen, Jelle van de Kolk, Berthel Woudenberg, jurriën Engberts en Jelle van den Brink
 
overige foto`s staan in het fotoalbum op de site

Contactgegevens

E. Engberts
Secretaris Bijenvereniging "De Blieë Bie" Elspeet

Leonard van den Brink
site beheerder
secretariaatblieebie@ingwio.nl
Bekijk de website

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten.